Praktijk voor  Oefentherapie Cesar

Annemie Vorstenbosch

WAT IS OEFENTHERAPIE                                              


Bukken, tillen, zitten, opstaan, lopen... we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan.

Iedereen heeft daarbij ook zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder.

Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.


Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.


Oefentherapie maakt u bewuster van uw alledaagse verrichtingen.  Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u vaak maakt,  zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Juist die bewegingen vormen een groot onderdeel van uw leven.

Tijdens uw behandeling krijgt u advies hoe u klachten in de toekomst kunt voorkomen. U leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbetert u uw houding en ontdekt u een optimale manier van bewegen.

Hieronder enkele filmpjes met meer informatie over de oefentherapeut:


Wat is een oefentherapeut?


Hoe ziet de behandeling van de oefentherapeut eruit 


Hoe je met de juiste houding en beweging klachten kunt voorkomen