Praktijk voor  Oefentherapie Cesar

Annemie Vorstenbosch

WAT IS OEFENTHERAPIE                                              

 

De Oefentherapeut brengt je in beweging ! 

Heb je pijn bij het staan, zitten, liggen of juist tijdens het bewegen? Gaat bewegen moeilijk? Of raak je snel buiten adem?                                                                          Oefentherapie maakt je sterker en fitter en vermindert de pijn. 


Hoe helpt de Oefentherapeut jou ?

Oefentherapie helpt je om een gezonde houding aan te leren en beter en soepeler te bewegen. Een behandeling bij de Oefentherapeut voorkomt, verlicht en verhelpt lichamelijke klachten die ontstaan door bijvoorbeeld blessures, stress, ziekte of spanning. 

Samen met de Oefentherapeut ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten. De Oefentherapeut kijkt naar hoe jij staat en beweegt, hoe je je voelt en naar je dagelijkse activiteiten. Je maakt samen een behandelplan, gebaseerd op wat jij belangrijk vindt, je hulpvraag, je doelen en situatie. Je leert wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen of aan te pakken. Je wordt sterker, fitter en veerkrachtiger.


Afhankelijk van je persoonlijke situatie werken we samen aan: 

  • het verminderen van je klachten
  • helemaal beter worden
  • hoe je beter kunt omgaan met pijn of beperkingen door je ziekte
  • het voorkomen van klachten in de toekomst


De Oefentherapeut adviseert, coacht en begeleidt je bij het verbeteren van je houding en bewegingsgewoonten. Bij de behandeling werkt de Oefentherapeut, als dat wenselijk is, samen met je (huis)arts, je mantelzorger of andere zorgverleners. 

Onder deskundige begeleiding ga je bij de Oefentherapeut in de praktijk én thuis, aan de slag met oefenen. Door de adviezen en oefeningen:

  • word je je meer bewust van je houding en hoe je beweegt
  • krijg je sterkere spieren
  • kin je makkelijker en soepeler bewegen 
  • word je fitter
  • verminderen of verdwijnen je klachten


Makkelijk in te passen in je dagelijks leven

Voor langdurig resultaat is het belangrijk dat je de oefeningen ook thuis doet. De Oefentherapeut helpt je hierbij door je instructies en/of oefenmaterialen mee te geven. De oefeningen sluiten aan op je dagelijkse activiteiten: thuis, op je werk, bij je hobby en bij het sporten. Zo kun je de oefeningen makkelijk inpassen in je dagelijks leven en is de kans dat de klachten wegblijven groot. Hieronder enkele filmpjes met meer informatie over de oefentherapeut:


Wat is een oefentherapeut?


Hoe ziet de behandeling van de oefentherapeut eruit 


Hoe je met de juiste houding en beweging klachten kunt voorkomen