Praktijk voor  Oefentherapie Cesar

Annemie Vorstenbosch

HOE WERKT DE OEFENTHERAPEUT                           

Uw huisarts of een specialist kan u adviseren in behandeling te gaan bij een oefentherapeut. U krijgt dan een machtiging/verwijsbriefje mee of u wordt digitaal aangemeld via Zorgdomein. U meldt u daarna telefonisch of via het contactformulier op deze site aan voor een eerste behandelafspraak.


Tijdens de eerste afspraak zal ik eerst uw persoonlijke gegevens vastleggen in uw patiëntendossier. Daarna volgt een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) zodat ik een goed beeld kan vormen van uw klacht en wat deze klacht voor u betekent in het dagelijks leven. Na de anamnese volgt er een onderzoek van uw staande houding en wordt er goed gekeken naar de wijze waarop u de dagelijkse bewegingen uitvoert. Ook zal ik specifiek onderzoek doen naar bv de beweeglijkheid van de wervelkolom, de heup, de knie, spierkracht etc  (afhankelijk van uw klacht).  Voor het onderzoek moet u er rekening mee houden dat u zich uit moet kleden en in uw ondergoed of in een sportbroekje voor een spiegel komt te staan.


Als ook uw hulpvraag helder is geformuleerd maak ik  een duidelijk omschreven behandeldoel en een behandelplan. Dit wordt met uw doorgenomen in de tweede behandelafspraak. Als het behandeldoel en behandelplan door u zijn goedgekeurd kan er gestart worden met de therapie.


Zonder verwijzing naar de oefentherapeut:  

Sinds 2008 kunt u rechtstreeks naar de oefentherapeut zonder verwijzing van uw arts. Directe Toegang Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks bereikbaar. Het geeft u als patiënt de vrijheid om zelf, op eigen initiatief en zonder tussenkomst van arts, een oefentherapeut in te schakelen. Wanneer u zich bij mij aanmeldt zonder verwijzing van de huisarts, zal eerst een screening plaatsvinden. Deze screening moet aan het licht brengen of u met uw klacht/hulpvraag bij mij als oefentherapeut inderdaad aan het juiste adres bent.
De behandelingen vinden meestal plaats in de praktijk maar indien medisch noodzakelijk kan de behandeling ook bij u aan huis plaatsvinden. 

 

Kijk voor meer informatie:  oefentherapeut.nl